Recette savoureuse de crevettes à la tomatille

These tomatillo shrimp are sautéed in butter and garlic and then tossed with a zippy, homemade tomatillo sauce and topped with fresh cilantro, for the most flavorful appetizer or main dish. This year in my garden I went above and beyond my basic tomato planting regimen and introduced a new garden bedfellow to the rest of the team: Hello Mr. Tomatillo. Up until about two years ago I was pretty unfamiliar with raw tomatillos. I don’t think I had even put together the fact that they are the main ingredient in my favorite green salsa that I douse my morning eggs in. But then I started experimenting and made up one of and posted a plethora of tasty tomatillos recipes. And that’s when I kinda fell in love with the sticky little buggers. So this year I planted 3 tomatillos plants, and now its harvest time and ba-da-bing, I have a plethora of tomatillos to peel, rinse and create a loving relationship with. So I started searching out more tomatillos recipes and discovered this one in an issue of Oprah mag. Of course I was instantly attracted to it thanks to the idea of combining delectable shrimp, garlic and spicy chilis. If you’ve never harvested or cooked with raw tomatillos, the first thing you’ll discover is that within the delicate lotus flower shaped tissue, lies a firm fruit that has an oddly sticky exterior. But not to worry, the raw fruit washes rather clean and the fruit dries clean. I added a bit more garlic to the recipe and cut down on the amount of sauce from the original since I had about 2 cups left over. So if you’re craving more sauce, make it a double. Si vous réalisez cette recette, n’hésitez pas à me le faire savoir ! Laissez une note ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ pour cette recette ci-dessous et laissez un commentaire, prenez une photo et tag me on InstagramInstagram Pinterest Twitter.

Recette savoureuse de crevettes à la tomatille
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Recette savoureuse de crevettes à la tomatille

Ingrédients

  • 1 livre de grosses crevettes
  • 1 cuillère à café de poivre fraîchement moulu
  • 2 cuillères à soupe d'huile d'olive extra vierge
  • 1/2 tasse de feuilles de coriandre fraîche
  • 1 cuillère à café de sel kosher et un peu plus pour les crevettes
  • 1/2 livre de tomatillos (décortiqués, rincés et coupés en quatre)
  • 6 gousses d'ail (émincées)
  • 4 cuillères à soupe de beurre
  • 1/2 livre de piments pasilla ou poblano (épépinés et hachés)

Instructions

  • Faire chauffer l'huile d'olive dans une grande poêle à feu moyennement élevé. Ajouter les piments et la moitié de l'ail et faire cuire jusqu'à ce que les piments ramollissent, soit environ 5 minutes. Ajouter les tomates et 1 cuillère à café de sel. Réduire le feu à moyen-doux et cuire, en remuant de temps en temps, jusqu'à ce que les tomatillos commencent à se décomposer ou pendant environ 8 à 10 minutes.
  • Transférer le mélange de tomates dans un mixeur et le réduire en purée. Réserver.
  • Faire fondre le beurre dans une grande poêle à feu moyennement élevé. Ajouter les crevettes, le sel, le poivre et le reste de l'ail. Cuire pendant environ 2 minutes ou jusqu'à ce que l'ail devienne odorant. Ajouter la sauce tomatillo et faire sauter pendant 2 minutes supplémentaires ou jusqu'à ce que les crevettes deviennent à peine opaques. Servir avec des feuilles de coriandre parsemées.
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