Les salades d’hiver comme celle-ci sont tout à fait de saison grâce à la combinaison de saveurs toujours préférée des noix de pécan glacées, des betteraves rôties et du fromage de chèvre qui sont toujours prêts et disponibles. Et lorsque des crevettes fraîches grillées sont servies en guise de garniture, vous venez de vous préparer un repas complet dans un seul bol.

Cet article est publié en partenariat avec DeLallo Foods.

I love winter. I love the snow. I love the cocooning and snuggling and general laze winter allows us to justify. And while I’m still obsessively checking my Weather app and welcoming every prediction of snowfall as if it was the first of the season—thanks Punxsutawney Phil—I do have to admit I am missing myself some rays of warm sunshine. Here in Northern Utah the skies have either been weeping with snow, cloudy and gray, or seeped in a valley inversion ever since Christmas. And I have to admit, it’s starting to get to me. I’m not normally one to get the moody blues, not even a tinge of bébé blues, but I can tell that missing my source of Vitamin D (Mr. Sunshine) has been messing with my psyche. Lately I’ve been really good at keeping my head down and sort of numbly going through the motions while ignoring a lot of what else is going on around me. So if you haven’t received an e-mail back from me, fear not, you are not alone. But today, I’m ready to break the spell, even if the clouds aren’t ready to break around me. I’ve doled out my supply of supplements, I spent an extra 20 minutes on Giselle (and sadly finished the last episode of The Crown and it was.so.good!) and I made my healthyish list of meal plans for the week. And that’s why I think today is the perfect time to share this bright winter salad with spring greens. This salad is an easy one to throw together for a quick weeknight dinner or to prep ahead for weekday lunch, especially if you find yourself lunching al desko. The only prep involved is cooking up your favorite size of shrimp (I’m a large to extra large shrimp kinda gal) that you can serve warm or cold, and then mixing up one of my favorite salad dressings. It’s a simple dressing of extra virgin olive oil, white balsamic vinegar, a bit of sugar or honey, and minced shallots. The flavor of the white balsamic lends a cleaner not quite as syrupy taste as the more well-known dark balsamic. The minced shallots add just the right amount of onion flavor and a little heat, that I love. I like to keep it simple, and easily transporatable or storageable (making up my own words now), and shake my dressing in a glass canning jar. The rest of the ingredients are so easy to keep on hand or take to work, especially when using DeLallo Salad Savors. Salad Savors come in multiple flavor combos, are pre-portioned, and are ready to add to any lunch or simple dinner time feast. Good salad eating—even in the midst of winter—really is this simple, and will surely take the blues right out of your day. Check out how it all comes together in the video below. Si vous réalisez cette recette, n’hésitez pas à me le faire savoir ! Laissez une note ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ pour cette recette ci-dessous et laissez un commentaire, prenez une photo et tag me on Instagram Instagram Pinterest Twitter

Salade verte avec crevettes, betteraves, noix de pécan glacées et fromage de chèvre
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Des noix de pécan glacées, des betteraves rôties et du fromage de chèvre sont ajoutés à des crevettes grillées fraîches sur des laitues printanières fraîches pour créer un repas sain en un seul bol.
Salade verte avec crevettes, betteraves, noix de pécan glacées et fromage de chèvre

Ingrédients

  • 2 cuillères à soupe de vinaigre balsamique doré
  • 1/2 citron
  • 1 cuillère à soupe d'échalotes émincées
  • Pour la salade
  • 6 tasses de laitues de printemps
  • Pour la vinaigrette
  • 1/4 de tasse de noix de pécan glacées
  • 1/3 de tasse d'huile d'olive extra vierge
  • ou
  • 1 paquet de DeLallo Tangy Salad Savors (betteraves marinées, noix de pécan et fromage de chèvre)
  • 1 cuillère à soupe d'huile d'olive extra vierge
  • 12 grosses crevettes (décortiquées et déveinées, sans les queues)
  • 2 cuillères à café de moutarde de Dijon
  • 2 cuillères à soupe de fromage de chèvre
  • Sel Kasher et poivre noir fraîchement moulu
  • 1 cuillère à café de miel ou de sucre
  • 1/2 tasse de betteraves marinées

Instructions

  • Faire chauffer une grande poêle à feu moyennement élevé. Dans un petit bol, ajouter les crevettes et les arroser d'une cuillère à soupe d'huile d'olive et assaisonner de sel kosher et de poivre noir fraîchement moulu. Faire cuire les crevettes pendant 2 à 3 minutes de chaque côté sans les déranger ou jusqu'à ce qu'elles soient dorées. Transférer dans un bol, presser le citron sur les crevettes et mélanger.
  • Placer les laitues dans un grand bol et garnir avec les crevettes, les betteraves, les noix de pécan glacées et saupoudrer de fromage de chèvre. Arroser de vinaigrette et servir.
  • Pour la vinaigrette
  • Ajouter tous les ingrédients dans un bol ou un petit pot muni d'un couvercle. Bien fouetter ou secouer. Conserver au réfrigérateur jusqu'au moment de l'utilisation.
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